Nem új falak felületének burkolása

Abban az esetben, ha olyan falfelületre kell burkolnunk, amely már nem új, már volt rajta csempe vagy más burkolat korábban, akkor fontos, hogy néhány szabály be legyen tartva a siker érdekében.

Régi burkolatra csak abban az esetben burkoljunk egy újabb réteget, ha a régi (alsó) burkolólap-réteg ép és sima állapotú. Ezesetben a csemperagasztó felkenése előtt a régi burkolatot dörzspapírral le kell csiszolni, hogy a ragasztó könnyebben megtapadjon a felületen. Amennyiben a régi felület nem ép és nem sima, abban az esetben legelőször a felületi hibákat ki kell javítani.

Amennyiben nem a régi csempére burkolnánk, abban az esetben nem csak a régi csempét és burkolatot kell leverni, hanem a régi ragasztó és habarcsanyag maradványait is. Ezt a munkafolyamatot mindenképpen aprólékosan rendesen végezzük, el, különben később meg lesz a böjtje :)

Abban az esetben ha a falon korábban nem csempe volt, hanem tapéta, de most csempét szeretnénk, akkor a tapétát mindenképpen le kell szedni, a falfelületet kiegyenlíteni, hogy sima legyen, majd lecsiszolni.