Mészkő burkolatok fajtái

Jura mészkő:
Előnyei: Természetes, nem műkő. Teljesen egyedi megjelenésű, minden kő egyedi. Porózus szerkezetű, enyhén lyukacsos. Mivel nem koszolódik a lyukak mentén, ezért kültéri padlólapként is kiválóan használható. A felületén finom rajzolatok, lenyomatok, kristályok vannak, ezért nem egysíkú, élettel teli hatása van. Meleg hatásának köszönhetően a padlófűtéshez is ideális. Az egyik legkeményebb és legtömörebb mészkő így nagy forgalmú helyeken is alkalmazható. Pl.:bevásárlóközpontok stb. Krémes, lágy hatású színvilága kiemeli a kontrasztos színeket.

Felhasználási területei:
Kültéren alkalmas: teraszok burkolására, lábazatokra, homlokzatokra, kerítések burkolására.
Beltéren alkalmas: padló, fal, lépcső, kandalló burkolására és dekorációként is.

A mészköveknek általában sárgás vagy szürkés színük van. Egy kő egy színű szokott lenni, ezzel ellentétben a Jura négy színű.
Kültérre és beltérre is ajánlható színek: beige, sárga travertin, szürke.
Beltérre ajánlott színek: vörös, sárga-szürke, szürke.

Agastone mészkő:
Az Agastone az szír mészkő. Egyedi mintázatú, kimagaslóan szép színezete van. Kézzel gyártott, pontosan vágott, magas szilárdsági és fagyállósági értékekkel rendelkezik. Vizsgálati jegyzőkönyv is tanúsítja az Agastone mészkő minőségét.

Főként a felületi kialakításuktól függ, hogy kültérre vagy beltérre alkalmazzák, hiszen mindkét területre alkalmas. Beltéren a nagyelemes, csiszolt burkolólapok a kedveltebbek. A fürdőszobában való használatakor a követ impregnálni is kell.

Solnhofeni mészkő:
Különböző vastagságban is elérhető. A homokkőnél, a palánál és még a márványnál is keményebb és kopásállóbb. Nem túl nehéz, ezért a homlokzati beépítése is lehetséges, mert el fogja bírni a hőszigetelő rendszer. Tökéletesen alkalmas járófelületek és oldalfalak burkolására egyaránt. Teljesen sík felületű (a Jura mészkővel ellentétben mert az pont nem sík felületű.). A padlófűtéshez is alkalmazható valamint mediterrán hatást is kelthetünk alkalmazásával.

Kültéren alkalmas: teraszok burkolására, lábazatokra, homlokzatokra, kerítések burkolására.
Beltéren alkalmas: padló, fal, lépcső, kandalló burkolására és dekorációként is.

Greystone mészkő:
A Greystone mészkő a sokféle felületi megmunkálásnak köszönhetően olyan változatos. Ez egy üledékes kőzet, amely az elhalt tengeri élőlények mészvázából alakult ki. Éppen ezért gyakoriak benne az ősmaradványok és növénylenyomatok is.